Кандидатите от ГЕРБ за кметове на селата Шейново и Ясеново дадоха началото на велопоход

Петко Петков – кандидат за кмет на село Шейново, и Пламен Вълев – кандидат за кмет на село Ясеново – и двамата от ГЕРБ, дадоха началото на съботен велопоход. В него участие взеха любители на колоезденето. Чрез велопохода кандидатите за кметове изразиха подкрепата си за осъществяване намерението на Галина Стоянова да бъде изградена велоалея между с. Шейново и с. Ясеново, като целта е да се постигне цялостна свързаност посредством велоалеи между населените места в Казанлъшко с града.

“През изминалите 12 години кметът Галина Стоянова усилено работи по изграждане на свързаност чрез велоалеи на град Казанлък с населените места в общината. С ремонтиране на съществуващите и изграждане на нови, селата Розово, Овощник, Бузовград, Енина и гр. Крън са напълно свързани”, припомни Пламен Вълев – кандидат за кмет на Ясеново за трети мандат. Към неговите думи се присъедини и Петко Петков – кандидат за кмет на с. Шейново, който обясни, че още през 2021 г., чрез продължението на велоалеята от гр. Крън до гр. Шипка, е осигурен и достъп на любителите на този екологичен транспорт до гробниците в Долината на тракийските царе.

С изграждащата се в момента велоалея до яз.Копринка свързаността ще бъде разширена. Дългоочакваният проект зарадва жителите на селото преди малко повече от месец, когато бе дадено началото на ремонта на стария път до язовира.

“Така изградената вече мрежа от велоалеи, с обща дължина над 25 км., може да бъде разширявана с обхващане и на по-отдалечените от гр.Казанлък села, още повече, че подходящи теренни условия съществуват за развиване и към с. Хаджидимитрово, с. Шейново, с. Ясеново”, коментира Николай Златанов, който, освен че е кандидат за общински съветник от ГЕРБ и три мандата председател на Общинския съвет в Казанлък, е и любител на колоездачния спорт.

Велопоходът тази сутрин стартира от с. Шейново по маршрут до село Ясеново и крайна точка с. Шейново.7️⃣✔️🗳️

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram