Илиян Йончев, БСП: Борбата с растящите цени, бедността и инфлацията са наш приоритет

Намаляването на ДДС за енергоносителите, които са регулирани от КЕВР ще доведе до цялостно отражение върху разходите на битовите потребители и производителите

 „Приоритет за всички нас е борбата с растящите цени, повишаващата се бедност и инфлация. В коалицията трябва да говорим по-задълбочено, а състоянието, в което се намира държавата е ключово и важно, затова трябва да намерим общия консенсус.” Това заяви народният представител от „БСП за България“ Илиян Йончев в ефира на Nova News.

Той е оптимист, че социалистите ще успеят да убедят своите коалиционни партньори в полезността на това да има таван върху цените на някои стоки и допълни, че категоричността в поведението на „Демократична България”, които са против този таван трябва да бъде в резултат на по-задълбочени разговори и комплекс от мерки, които да се обсъдят вътре в самата коалиция.

„Една от най-удачните мерки е намаляването на ДДС за енергоносителите, които са регулирани от КЕВР. Тази промяна ще даде цялостно отражение както върху разходите на битовите потребители, така и върху разходите на производителите. Това е ключово предложение и е напълно логично то да бъде прието”, коментира народният представител от левицата.

„БСП ясно заяви своята позиция, а именно, че гуверньора на БНБ не би следвало да е политическо лице. Затова ние няма да подкрепим кандидатурата на г-н Каримански. Според нас трябва да се намери професионалист, който е добре приет от всички”, категоричен бе Илиян Йончев.

В заключение той каза, че е необходимо в коалицията да има общо съгласие за излъчване на единна кандидатура за поста гуверньор на БНБ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram