Гуцанов в Карлово: БСП е против оръжие за Украйна и компромиси за Македония

“И активът на БСП в Карлово е категорично против предоставянето на оръжия и муниции за Украйна.” Това заявиха членът на изпълнителното бюро на БСП и председател на парламентарната Комисия по транспорт  Борислав Гуцанов и народният представител на левицата от Карлово Веска Ненчева, след продължилата повече от три часа среща късно снощи с общинската организация на партията. Хуманитарната помощ от страна на България е единствената допустима в настоящия военен конфликт и е позицията на младите социалисти, изразена от получилия към момента най-много номинации за председател на Младежката организация на БСП Станислав Стоенчев.

Да се спазва „червената линия“ по отношение на Република Северна Македония и да не се отстъпва от поетите от Скопие ангажименти, разписани в Договора за добросъседство, настояват още социалистите от Карлово.  

Те настояват да бъде дадена „зелена светлина“ и на процедурите за изграждане на нови ядрени мощности. Енергийната криза поставя на изпитание качеството на живот на домакинствата и бизнеса в страната и трябва да се пристъпи час по-скоро към постигането на енергийна независимост на България. Това най-бързо може да стане с нови ядрени реактори, смятат от партийната организация във възрожденския град. 

Социалистите от Карлово дадоха висока оценка на постигнатото от представителите на БСП в управлението на страната и най-вече на изпълнените предизборни ангажименти в социалната сфера, част от които станаха факт от 1 април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram