Георги Свиленски: БСП 5 години е последователна в борбата с модела Борисов и ГЕРБ 

Декларация от името на парламентарната група на “БСП за България”

Българската социалистическа партия и парламентарната група уважаеми колеги, през последните 5 години е последователна с борбата с корупцията в държавата. Затова понесохме и много удари, и външнопартийни, и вътрешно партийни. Платихме цената и сега гордо можем да застанем пред вас и да кажем, че принос в това, което се случва в държавата- България да има друго управление, България ясно да е заявила, че корупцията няма да бъде толерирана и, че ще бъде цел борба с нея номер едно и, че БСП ще бъде гарант, това е нашата политика, която водим в последните 5-6 години. 

Над 17 сигнала към българската прокуратура за корупционни действия на управлението на Борсиов, над 10 или 12 сигнала до европейски институции- автомагистрали, монтажи, язовири и много други сигнали по общини. Столична община, център за градска мобилност, автотранспорт, електротранспорт. Навсякъде, където ГЕРБ е имал допир последните 10-12, а в общините и последните 15 години. БСП като политическа сила е показала пред българското общество пороците на това управление.

Добре, че дойде време, във което тези пороци вече се виждат и от органите в държавата. Правителство, надявам се и прокуратура, защото без съвместните действия на прокуратурата няма да стигнем до така желаната нулева корупция. 

БСП ще продължи да бъде гаранта за отстояването на демокрацията в държавата за това управлението да не се изкушава пред каквито и да е нетрационни практики от близкото минало. И българските граждани да бъдат спокойни, че всеки техен български лев ще бъде харчен прозрачно, ще бъде харчен честно и ще бъде харчен за това, за което е определен от всички нас. Че няма нито един лев от бюджета да бъде разпределян от джипката през прозореца и че няма нито един лев от бюджета да отива в чекмеджета, че няма нито един български лев да отива в златни кюлчета. Защото, когато говорим за корупция самите управляващи заявиха преди няколко години, че 700 милиона лева са изтекли от комисията по хазарта. Сега се чудят защо се случват тези неща. Всеки един български гражданин може да си спомни събитията от преди 2 години и да ги свърже с днешните събития и днешната реалност, в която има мнозинство, което е решило да се бори с корупцията и което ще изкара на бял свят всичко, което се е случило.

Така трябва да бъде и за в бъдеще, не трябва да допускаме, не трябва да се изкушаваме, не трябва да прикриваме, а трябва да показваме, защото българите заслужават да знаят истината. Относно това какво ще се случи от тука нататък правните последствия – нека да говорят прокуратурата и правозащитните органи.

Ние като политици трябва да гарантираме свободният избор, свободното съществуване и свободното взимане на решения както от народните представители, така и от правителството. За да може да се случват всички неща, за които сме се обединили в това коалиционно управление.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram