Георги Гьоков в Гълъбово: Гарантираме въглищната енергетик,това е нашата клетва за 49 НС

Гарантираме въглищната енергетика и ще осигурим устойчиво развитие на енергийния сектор. Ще запазим комплекса „Марица-изток“, няма да позволим да затвори – това е нашата клетва пред вас, които ще ни дадете доверието си на 2 април с номер 1 в бюлетината“, каза водачът на листата на коалиция „БСП за България“ Георги Гьоков в Гълъбово. БСП избра да открие предизборните си обиколки от малкия град на миньорите и енергетиците, за да засвидетелства категоричната си подкрепа и  отговорност  към регионалния приоритет –  българската енергийна и националната сигурност, както за цялата област Стара Загора, така и за трите съседни на нея.

„Не разбираме и не приемаме речите на онези политици, които проспаха момента да запазят „Марица-изток“, а сега обясняват, че ще са „спасители“ на комплекса. Нека се огледат и да се върнат в реалността“, подчерта Гьоков. „Наша е задачата да напомняме какво се случи с енергийния комплекс през последните години, така ще се преборим с  късата памет, с метафората за „новите спасители“ и няма да позволим да се замете под килима този ущърб за България. Трябва да се знаят действията на всички за енергийния сектор“, заяви председателят на БСП-Гълъбово Светла Боянчева. Тя благодари на кандидатите за депутати и тяхната кауза, която касае Гълъбово и Раднево и  предаде радостта на жителите, че „в листата на „БСП за България“ има много млади хора, които са повярвали в нашите идеи,  програма и послания“!

„Кандидатите за 49 НС са чудесен екип с голям експертен потенциал във всяка една сфера. Ние сме праволинейни, открити и спазваме обещанията си. Всички сме от региона и заявихме готовност да работим с ясни решения за него и България. С листата даваме заявка за добро представяне, за мир, благоденствие, солидарност, прогрес.“, каза Николай Каварджиклиев, работил като изп. директор на държавен фонд „Земеделие“ и изп. директор в няколко банкови и застрахователни институции, родом от Стара Загора и трети в листата.

Програмата на БСП е разписана в 17 сектора и области, като във всеки от тях са набелязани проблемите и решенията. Паралелно с представянето  Георги Гьоков обобщи постигнатото само в рамките на 10-месечното участие в редовното управление на страната (7 месеца) и в 48-то народно събрание (3 месеца). 

„Нито една партия, освен БСП,  за такъв период не е изпълнила нищо от програмата си, с която се е явявала на поне 3 от последните избори. Само БСП е реализирала ангажиментите си. Ето част от направеното в социалната сфера: за младите – увеличихме размера на майчинството през втората година на 710 лв., детските надбавки, постигнахме 600 лв. необлагаем минимум за първо дете, 1200 лв. – за второ. Замразени цени на тока, увеличени: пенсии – средно с 38,9%; помощта за отопление за над 270 хиляди домакинства; парите за подкрепа на хората с увреждания с над 280 млн. лв. Да  прибавим и обезщетенията за безработица, месечната финансова подкрепа за хората с увреждания, в т.ч. повишихме средствата за тяхната лична помощ“, съобщи Гьоков изпълнените ангажименти и добави, че остава БСП да се пребори с преизчисляването на пенсиите, с увеличаването на „вдовишките добавки“ на 30% или повече, на добавката от Учителския пенсионен фонд на 0,5 на сто и с безплатните лекарства за хората над 75-годишна възраст (или за пенсионерите).

Жителите от Гълъбово, Раднево и Опан, присъствали на представянето на листата за новия парламент, благодариха на кандидатите за заявената програма, с която БСП би била отново отговорна управляваща партия. Благодарност за партньорството в местното самоуправление и реализираните проекти в социалната сфера, отправи кметът Николай Тонев, който бе специален гост на срещата. Успех на кандидатите пожела и младата Надежда Вълева от Раднево, която заради своите ненавършени 21 години не  е в листата, но пък е в ролята на талисман на отбора с номер 1.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Областен предизборен щаб

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram