В 7 населени места ГЕРБ-Казанлък печели кметските избори на първи тур

Кандидатите за кметове, издигнати от ПП ГЕРБ, в 7 населени места в общината, печелят изборите още на първи тур. Това са: с Дунавци, с. Кънчево, с. Розово, с. Ясеново, с. Средногорово, с. Горно Изворово, гр. Шипка. В други пет населени места кандидат-кметовете отиват на балотаж. Такъв е случаят със село Овощник, където Дамян Цанев, за когото са гласували 36,24% от хората, води пред опонента си. В гр. Крън Пламен Георгиев също отива на балотаж. Неговият резултат е 31,97% или 405 гласа. На втори тур срещу опонента си ще се изправи и кандидатът за кмет от ГЕРБ за село Шейново Петко Петков, за когото са гласували 212 души или това са 31,59%. Зина Трифонова също ще се яви на втори тур за кмет на село Копринка, след като за нея гласуваха 49,55% от хората. По същия начин стои и въпросът с кмета на Бузовград, който жителите също ще избират на балотаж. Кандидатът от ГЕРБ Петър Петров е подкрепен от 49,59 % гласували жители.  

В следващите четири години село Дунавци ще се управлява от Дончо Гунев, който изпревари опонента си и му се довериха 50,18% от гласувалите. В с. Кънчево своя втори мандат ще кара Стойно Стойнов, който получи доверието на 57,38% от гласувалите. Досегашният кмет на с. Ясеново също ще продължи третия си мандат. За Пламен Вълев са гласували 56,94% от хората. В Средногорово жителите са си избрали отново кмета Илиян Илиев, който ще ръководи селото за трети пореден път. Подкрепили са го със 108 гласа или 73,47%.  В село Горно Изворово Теодора Рабошева получава 67,79% и продължава своя втори мандат. 

Село Розово и град Шипка се оказаха двете населени места, в които никой не се осмели да се изправи в изборната битка срещу досегашните кметове Венцислав Колев и Василка Панайотова. За Колев, да продължи втори мандат, са гласували 95% от розовци, а за Панайотова, за да започне трети мандат, в гр. Шипка – 90,22% от гласувалите.

Следващата неделя, на 5 ноември, кандидатите за кметове в лицето на Дамян Цанев (с. Овощник), Пламен Георгиев (гр. Крън), Зина Трифонова (с. Копринка), Петър Петров (с. Бузовград) и Петко Петков (с. Шейново) ще разчитат отново на подкрепата на хората по места. За тях можете да гласувате с №7 в бюлетината за кмет на кметство.

В неделя, на 5 ноември, освен за кметове на кметства, жителите на общината ще трябва да направят своя избор и за кмета на Община Казанлък, където за четвърти мандат кандидат е Галина Стоянова. Всеки може да я подкрепи с №7 в бюлетината за кмет на Община Казанлък.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram