ШОУ В ТУРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ: Депутатите се сбиха заради бюджета догодина

Депутати в турския парламент се сбиха по време на изслушвания във връзка с бюджета, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Турските депутати обсъждаха бюджетите на Министерството на индустрията и технологиите, както и на МВР.

Докато се обсъждаше бюджетът на МВР, възникна бой с юмруци между депутатите от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на Реджеп Тайип Ердоган и основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП).

Депутатът от РНП Бурса се обърна към министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и му зададе въпрос за Сезгин Баран Коркмаз, бизнесмен, който в момента е в затвора в Австрия, изправен пред редица обвинения както в Турция, така и в САЩ, включително пране на пари, подкупи и измами.

Еркан Айдън от основната опозиция РНП попита Сойлу: „Защо се качи на самолета на Сезгин Баран Коркмаз? Вашата снимка е разкрита. Казахте, че няма друг самолет. Щяхте да кажете на президента“.

В отговор на това министър Сойлу каза: „Лъжеш, ти си измамник“. Айдън отврърна. Намесвайки се между двамата, заместник-председателят на парламентарната група на РНП и заместник-председателят на РНП Вели Агбаба се нахвърли междувременно срещу министъра на вътрешните работи Сойлу.

След този словесен спор депутатите се изправиха. Първо се стигна до словесен спор между депутата, който последва с физическа саморазправа.

След това сесията беше прекъсната.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram