Шефът на „Епъл“: Гей съм и искам да вдъхновя хората

Главният изпълнителен директор на „Епъл“ (Apple) Тим Кук съобщи, че е гей в статия, публикувана от изданието Bloomberg Businessweek. „По време на професионалния си живот, съм се опитвал да запазя основна степен на личен живот. Идвам от скромно семейство и никога не съм искал да привличам вниманието към себе си”, пише Кук.Той обяснява, че вярва дълбоко в думите на Мартин Лутър Кинг, че „най-непроменливият и настойчив въпрос е: „Какво правиш за другите?”. „Често си задавам този въпрос и осъзнах, че моето желание за личен живот ме задържа да направя нещо по-важно”, допълва той и по този начин обосновава решението си да говори.

По думите му през годините много хора са знаели каква е неговата сексуална ориентация. Много от колегите му в Apple също знаят за нея и това не прави отношението им по-различно.

Кук обяснява, че е попаднал в компания, която се интересува от креативността на човек и знае, че само можеш спечелиш, ако се възползваш от различията на хората. „Но не всеки е такъв късметлия”, пише той.

„Никога не съм отричал своята сексуалност, но и не съм я оповестявал публично досега. Така че ми позволете да съм открит: Гордея се, че съм гей и смятам, че това е един от най-хубавите подаръци, които ми е направил Господ”, заявява той.

Изпълнителният директор на Apple обяснява какво му е донесло това да е гей и коментира, че Америка много се променила откакто е бил дете.

„Не се приемам за активист, но осъзнавам колко много съм получил благодарение на жертвата на другите. Така че ако новината, че изпълнителният директор на Apple е гей, може да помогне на някого, който страда, да излезе с това кой е той или тя, или да облекчи някого, който се чувства сам, или да вдъхнови хората да настояват за своето равенство, тогава си струва сделката за моя личен живот”, пише той. /БЛИЦ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram