Шестима украинци и петима руснаци преговарят в Белорус /снимки/

Не е ясно колко дълго ще продължат преговорите между Русия и Украйна, които стартираха днес на обяд на брега на река Припят, без да е ясно къде точно се провеждат. Те преминават при пълна секретност. Ето какво се знае до момента от newsonline.ua:

В състава на украинската делегация влизат шефът на фракцият „Слуга на народа“ Давид Арахамия, министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников, съветникът на ръководителя на Офиса на президента на Украйна Михаил Подоляк, главата на делегацията на Украйна в Тристранната контактна група Андрей Костин, депутатът Рустем Умеров и зам.-министърът на външните работи Николай Точицкий.

Русия представляват посланикът в Беларус Борис Грызлов, депутатът Леонид Слуцкий, зам-.министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко, зам.-министърът на отбраната Александр Фомин. Возглавява делегацията Владимир Медински.

Основен въпрос на преговорите е незабавното прекратяване на отъня и напускане на войските на Русия от Украйна.

Излъчването на разговорите беше изключено. Над 450 000 души започнаха да го гледат на живо само в YouTube канала на агенция БелТА.

Според някои източници предаването, което започнаха журналисти от БелТА, не е било договорено. Няколко минути преди началото на преговорите неизвестна жена с бяло яке се приближи до оператора на информационната агенция и поиска да изключи камерата.

След това предаването отново бе възобновено за кратко, за да покаже приветственото слово на Беларус – страната, на чиято територия се водят преговорите между Киев и Москва.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram