Сеизмологът, предсказал земетресението в Турция, обяви дата на мегаземетресение

Холандският сеизмолог Франк Хугербитс, който предсказа катастрофата в Турция, обяви нова прогноза. Изследователят публикува на страницата на SSGEOS – изследователски институт за проследяване на геометрията на взаимодействието на небесните тела и влиянието му върху сеизмичната активност – датата на ново мегаземетресение.

Според учения още в началото на март трябва да се очакват мощни трусове. В процеса на изучаване на поведението на литосферните плочи ученият стигна до извода, че най-високата сеизмична активност е в периода от 2 до 7 март.

Както съобщава Хугербитс в публикация за SSGEOS, анализът на конвергенцията на критичната планетарна геометрия през периода 2-5 март показва, че е в състояние да причини „голяма или много силна“ активност.

„Възможно е дори мегаземетресение около 3-4 март и/или 6-7 март“, се казва в публикацията на SSGEOS . Учените говорят за глобалната прогноза, без да назовават конкретното място на катаклизма – точното място, където може да се случи катаклизмът в прогнозата не се разкрива.

Припомняме, че медиите започнаха да слушат прогнозите на Франк Хугербитс и екипа на SSGEOS след точната прогноза за турското земетресение. Тогава изследователите успяха да предскажат не само региона, но и мащаба на бедствието.

Екипът на Хугербитс сега отчита вероятна активност в 12 региона на Земята.

Прогнозният магнитуд е до 8,5 бала и повече. Гърция може да бъде мястото на такова бедствие, казаха миналата седмица.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram