Руското МО: В биолаборатории в Украйна са експериментирали с коронавирус върху прилепи

В биолабораториите в Украйна са били правени опити с коронавирус при прилепите, заяви пред медиите официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. Русия твърди, че тези лаборатории са финансирани от САЩ, а американските власти вече категорично го отрекоха и обвиниха, че има риск именно руската страна да ги разработва.

„В създадените и финансирани в Украйна биолаборатории, както сочат документите, са правени експерименти с образци на заразени с коронавирус прилепи“, обяви днес Конашенков, съобщава РИА „Новости“.

„Особен интерес предизвиква детайлната информация за реализация на проекта на САЩ на територията на Украйна за изучаване на преноса на патогени от диви птици, мигриращи между Украйна и Русия, както и в съседни страни“, каза представителят на руското военно министерство. Той твърди, че е бил изучаван и преносът от птиците на африканска чума по свинете и сибирска язва с цел „да бъде създаден механизъм за скрито разпространение на смъртоносни патогени“.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram