Путин с обръщение към нацията, след като подписа договорите с четирите нови региона (НА ЖИВО)

Датата 30 септември ще измени живота на всички жители на Русия.

Президентът Владимир Путин подписа договорите за влизането в състава на четирите нови региона – Донецката и Луганската народни републики, и Запорожката и Херсонската области.

След церемонията по подписването започна обръщението на Путин към нацията.

Церемонията е насрочена за 15:00 ч московско време (съвпада с българското) и се провежда в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец. Там са президентите на ДНР Денис Пушилин и на ЛНР Леонид Пасечник, както и ръководителите на военно-гражданските администрации на Запорожка области Евгений Балицкий и на Херсонска област Владимир Салдо.



За какво говори президентът

В Кремъл се събират сенатори, депутати, висши държавни служители, ръководителите на най-големите медии, видни бизнесмени и др.

„Комсомолская правда“ посочва примерните теми, които президентът Путин ще засегне в речта си:


– Равносметката от преведените референдуми.

– Молба към сенаторите, депутатите и конституционните съдии да ратифицират договорите. Новите територии могат да бъдат приети в състава на РФ само след одобрението на двете камари на парламента и на Конституционния съд.


– Бъдещето на специалната военна операция в Украйна. Не трябва да се забравя, че териториите, които всеки момент ще станат част от Русия, все още са под обстрел.


– Сроковете за интеграция на новите територии.


Какво следва

На 30 септември пред стените на Кремъл са планирани митинг и концерт по повод разширяването на страната. На сцената ще излязат знаменитости, активисти, обществени деятели.


Какви резултати дадоха референдумите


Гласуването в четирите региона се проведе от 23 до 27 септември.

За присъединяването на ДНР гласуваха 99,23%, в ЛНР – 98,42%, в Херсонска област — 87,05%, а в Запорожка областа — 93,11%.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram