Путин: Няма да позволим да бъде зачеркнат подвига на съветския народ, спасил света от фашизма!

Човечеството трябва да осъзнае, че светът е много крехък и неговата стабилност може да бъде укрепена единствено с нашия стремеж да слушаме, да се доверяваме и да се уважаваме едни други, заяви руският президент

Именно СССР определи изхода от Втората световна война, днес този подвиг се опитват да го зачеркнат, но Русия няма да позволи това, заяви президентът Владимир Путин в реч на парада в чест на 73-годишнината от Победата във Великата отечествена война.

„Днес се опитват да зачеркнат подвига на народа, спасил Европа и света от робство, от изтребление, от ужаса на Холокоста. Опитват се да изкривят събитията от войната, да предадат на забрава истината за героите, да подправят, пренапишат и фалшифицират самата история. Ние обаче никога няма да им позволим да направят това“, категоричен бе президентът.

Според държавния глава цялото човечество „трябва да осъзнае, че светът е много крехък неговата стабилност може да ъде укрепена единствено с нашия стремеж да слушаме, да се доверяваме и да се уважаваме едни други“.

Русия приема сериозно новина заплахи в света, зад които прозират старите нотки на нетърпимост и претенции за изключителност, но е готова за диалог по въпросите на зигурността, категоричен бе Путин.

„Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята, те не ни дават да ослепеем. Зад новите заплахи прозират старите, познати уродливи черти – егоизъм и нетърпимост, агресивен национализъм и претенции за изключителност. Ние разбираме пълната сериозност на тези заплахи“, подчерта президентът.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram