Почина Владимир Жириновски

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски, роден на  25 април 1946 г., почина днес след тежко и продължително боледуване, съобщи на пленарно заседание председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, предаде ТАСС.

„Владимир Волфович Жириновски почина след тежко и продължително боледуване“, заяви Володин. Депутатите почетоха паметта на политика с минута мълчание и прекратиха заседанието. „Това е удар по цяла Русия, по армията от негови поддръжници“, се казва в изявление на ЛДПР, публикувано днес.

Пред ТАСС днес Евгений Герасимов, председател на Комисията по култура и масови комуникации към Московската градска дума, заяви, че е възможно да бъде поставена паметна плоча на починалия лидер на ЛДПР.

„Току-що разбрах. Много съжалявам, че такъв човек е починал. Това е голяма загуба“, каза Герасимов и добави, че Жириновски е бил невероятен човек. „Той има огромен принос за нашето общество. Сигурен съм, че споменът за него ще остане в сърцата ни. И, разбира се, ако има предложения за увековечаване на паметта на Жириновски, ние ще ги разгледаме“, каза Герасимов.

Руското здравно министерство заяви, че лекарите са се борили за спасяване живота на Жириновски с всички възможни за това медицински средства.

Банкеръ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram