Похитен е самолет с 81 пътници

Самолет на египетската авиокомпания „Иджиптеър“ с 81 пътници на борда е кацнал принудително на летището в кипърския пристанищен град Ларнака малко след 8.30 ч. тази сутрин, съобщават кипърските медии.

Самолетът Еърбъс А320 е извършвал вътрешен полет в Египет и малко след 8.20 е навлязъл във въздушното пространство на Никозия, като пилотетите са поискали да кацнат на летището в Ларнака заради пирати на борда.

Според кипърските медии пиратите са поискали от пилотите да приземят самолета в Ларнака.

Терорист, въоръжен с колан експлозиви, отвлече самолет А320 днес, летящ от Александрия до Кайро, твърди арабското електронно издание „Ал Баваба“. Националността на терориста все още не е известна.

По-рано „Асошиейтед прес“ съобщи, че на борда на похитения самолет на“Иджиптеър“ може да има бомба.

Еърбъсът, който е изпълнявал полет между Александрия и Кайро, е излетял малко след осем сутринта и след това е сменил посоката и се е насочил към Кипър.

В момента самолетът се намира в зоната за сигурност на летището в Ларнака. Според кипърски източник, цитиран от АП, се подозира, че на борда му има бомба.

Полицейски сили са предприели операции, но до момента пиратите не са отправили никакво искане.

Властите в Кипър са поставени в повишена готовност и вече е било свикано съвещание на правителството. За инцидента е уведомен и президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис.

Източник: БТА, БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram