Побойниците от Охрид са свързани с опозицията, заявиха управляващите в Скопие

В специална декларация управляващата партия в Р.С. Македония осъдиха побоя над секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков. Същевременно с това македонските социалисти прехвърлиха вината за случилото се върху опозиционната ВМРО-ДПМНЕ. 
“Насилието от всякакъв вид е недопустимо, както неприемливи са и всички опити за възпрепятстване на европейския път и обиди към чувствата на македонските граждани. ВМРО-ДПМНЕ е политическа партия, която работи срещу европейския път на страната и няма право да говори по тази тема.“ гласи декларацията и допълва „Всички трябва да се съсредоточат върху икономическия растеж и продължаването на европейския път, конституционните промени за интеграция в ЕС. Който не допринася за този план, само обслужва нечии други интереси и действа според нечий друг дневен ред”, пише още в съобщението на управляващите в Скопие“.
Информацията за връзката на побойника Илия Спасески с партия ВМРО-ДПМНЕ бе изнесена веднага след деянието пред телевизия Евроком от председателя на Ф. Македония Виктор Стоянов. Днес макар и закъсняла декларацията потвърждава политическите мотиви на нападателите. 
Макар и в декларацията да доминира, не загрижеността на управляващите за пребития Християн, а притеснението им за евроинтеграцията, тя все пак е позитивна стъпка, която трябва да бъде последвана от действия бидейки СДСМ основна партия в правителството, коментират местни българи. 

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram