Още три руски самолета със специалисти за борба с коронавируса пристигнаха в Италия

Още три военни самолета Ил-76 от руската военна авиация със специалисти и техника на борда кацнаха на военното летище Пратика ди Маре в Италия. Това съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация. Освен това самолетите са доставили оборудване за диагностика и дезинфекция, съобщава ТАСС.

Снимка: ТАСС

Самолетите Ил-76 са доставили оборудване за диагностика и дезинфекция на въздуха. Те пристигнаха в италианската военновъздушна база Пратика ди Маре.

Руското Министерство на отбраната продължава да прехвърля необходимото оборудване и специалисти, за да помогне на Италия в борбата с коронавируса.

По-рано военното ведомство съобщи, че група от девет самолета Ил-76 е сформирана за прехвърляне на специалисти и техника от авиобаза Чкаловски.

Самолетът извърши първите девет полета предната вечер, като достави около 100 военни, вирусолози и епидемиолози и специална техника до военното летище Пратика ди Маре. След съгласуване с италианската страна на зоните за прилагане на превантивни и дезинфекционни мерки, руските военни специалисти ще започнат да изпълняват задачите.

В събота руският президент Владимир Путин потвърди в телефонен разговор с италианския премиер Джузепе Конте  готовността си незабавно да предостави необходимото съдействие в борбата с епидемията, припомня ТАСС.

Новини бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram