Младоженци, отишли на меден месец, са сред изчезналите в потопа в Гърция

Австрийска двойка, отишла на меден месец, е в неизвестност в Гърция, след като проливните дъждове помели къщата, в която били отседнали, съобщи Би Би Си.

Според информацията младоженците са се подслонили в бунгало, което са наели за медения си месец. То се е намирало в крайбрежния курорт Потистика, близо до планината Пелион, и е било отнесено от внезапните наводнения късно във вторник.

Гръцката пожарна съобщи, че в района има екип, който издирва изчезнали хора, включително австрийската двойка. Вече е ясно, че повече от дузина души са загинали, след като бурята „Даниел“ връхлетя Гърция, Турция и България тази седмица.

През последните дни в някои гръцки региони паднаха до 800 мм дъжд – повече, отколкото обикновено се случва за една година.

Кметът на Паламас Гиоргос Сакелариу отправи драматичен призив за помощ по гръцката телевизия, като заяви, че хората са блокирани в домовете си и са изправени пред непосредствена опасност.

„Ситуацията в Паламас е трагична. Водата е висока 1,5-2 метра. В къщата, в която се намирам, сме в капан. Дълбочината ѝ е поне 1,5 м. Хората са в капан в къщите си. Ще има удавящи се хора“, добави той.

Екстремното време засегна и Атина и остров Скиатос, както и крайбрежните райони около Волос и Пелион.

Източник: bTV

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram