Конгресмените спряха работа заради заплахата за Капитолия

Камарата на представителите на САЩ отмени планирано за днес заседание, след като полицията на Капитолия предупреди, че екстремистите могат да влязат в сградата.

По график, долната камара на американския парламент трябваше да обсъди законопроект за полицейската реформа. Камарата обаче няма да заседава тъй като приема сериозно предупреждението на полицията, основано на разузнавателни данни, че има риск за сигурността.

Както „Сега“ съобщи вчера, полицията заяви, че идентифицирани паравоенни групи планирали да нахлуят днес в Капитолия. Подобни групи от привърженици на бившия президент Доналд Тръмп атакуваха Капитолия на 6 януари за да предотвратят потвърждаването на победата на Джо Байдън на президентските избори.

В полицейското изявление се казва, че „са засилени мерки за сигурност“ в Капитолия, където се намират Камарата на представителите и Сенатът.

В десните конспиративни теории, които се появиха в началото на годината, 4 март е датата, в която Тръмп ще се върне във Вашингтон и ще положи клетва за втори мандат. Очевидно е, че и в Капитолия има хора, които гледат сериозно на подобни заплахи. 

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram