Китай обвини САЩ за създаването и разпространението на Ковид-19

Агенция Синхуа представи доклад на Института Тайхе и на частния китайски аналитичен център Intelligence and Alliance (IATT) под заглавие „U.S. Responsible for Global Spread of Covid 19”. САЩ са обвинени за създаването и разпространението на вируса Ковид-19. В доклада се казва: „Данни от няколко източника показват, че по-скоро Съединените щати са мястото на възникване на вируса Ковид-19 и също така носят най-голяма отговорност за бързото разпространение на болестта в цял свят. Техните политически манипулации особено усложниха глобалните усилия за борба с пандемията.“

Изследването на американски източници, проведено от китайските анализатори показва, че коронавирусът е бил регистриран в САЩ през декември 2019 г., един месец по-рано от официално регистрирания случай. В материал, публикуван през март 2020 г. в New England Journal of Medicine, се съобщава за изследване на 24 тежкоболни пациенти в американския град Сиатъл. „Нито един от пациентите преди това не е пътувал в страна, известна с предаването на вируса, като Китай, Република Корея, Иран или Италия… Геномният и епидемиологичният анализ на секвенираната РНК на вируса, открит в западен Вашингтон, показват, че разпространението на SARS-CoV-2 е било в резултат на местно предаване…“, констатират американските учени.

Китайските анализатори обръщат внимание върху манипулацията с времето на откриване на коронавируса в САЩ. Този извод се потвърждава от изследване на IATT, в чийто отчет „Нулевия пациент“ се цитира статия „Изследване на смъртоносно опасни микроби в армейската лаборатория, прекратени по съображения за безопасност“ („Ню Йорк Таймс“, 5 август 2019 г.). Изследванията показват, че в дванадесет североизточни щати на САЩ датите на първото заразяване са основно в периода между август и октомври 2019 година. Най-ранното е от 26 април 2019-а, в Род Айлънд, а най-късното е от 30 ноември 2019-а в Делауер. Всички тези дати са по-ранни от официалната обявена дата на откриването на Ковид-19 в САЩ.

Китайските анализатори предполагат, че коронавирусът е бил създаден в секретна лаборатория на Пентагона във Форт Детрик: „САЩ първи започват изследване на рекомбинантни вируси и имат ненадминат потенциал в тази област. Те са финансирали и провели повече изследвания на коронавируси от всяка друга страна. До 2015-а екипът на д-р Ралф Барик от Университета на Северна Каролина е разработил най-новата технология за рекомбиниране на коронавируси, в резултат на изследвания в сътрудничество с военната биолаборатория във Форт Детрик. Същата лаборатория е внезапно закрита от американски военни по подозрение в изтичане през юли 2019 година. След закриването на лабораторията следват съобщения за появата на неизвестна пневмония със симптоми, аналогични на Ковид 19 в околностите на Форт Детрик. Не е изключено източникът на пандемията да е там.“

Широко известно е, че във Форт Детрик са били създавани биологични оръжия. Без да оспорваме изводите на китайските анализатори, ще отбележим, че коронавирусът Ковид-19 е създаден изкуствено, както вече сме писали, от група учени на територията на САЩ през 2015 година. Групата е била оглавявана от Виниит Д. Менахери, чието основно работно място е Националната лаборатория Галвестън (Galveston National Laboratory) към Тексаския университет. За това бе разказано на 9 ноември 2015 г. в най-авторитетното медицинско издание Nature Medicine в статията „SARS-подобен клъстер от циркулиращи коронавируси по прилепите показа потенциал за поява у човека“. Първи измежду няколкото автори на тази статия е Виниит Д. Менахери.

В изследването на неговата група се казва: „Създадените от учените коронавируси могат ефективно да се репликират в първични клетки в дихателните пътища на човека и да достигат in vitro титри, еквивалентни на епидемичните щамове на SARS-CoV. Освен това експерименти in vivo демонстрират репликация на вирус-химера в дробовете на мишки със забележима патогенеза. Оценката на достъпните имунотерапевтични и профилактични методи на основата на атипична пневмония показа ниска ефективност; опитите както с моноклонални антитела, така и с ваксини не успяха да неутрализират и предпазят от инфектиране с CoV, който е снабден с нов протеин с шипове.“

С други думи, многогодишните методики на лечение на вирусни заболявания са безсилни против създадените от групата на Менахери коронавируси. Авторите обявяват, че са получили крайно опасен вирус, както и че „появата на SARS-CoV бележи нова ера в междувидовото предаване на тежки респираторни заболявания, които с глобализацията водят до бързо разпространение по цял свят и огромни икономически последствия.“

Тази публикация в авторитетно научно издание убедително доказва, че коронавирусът SARS-CoV е бил изкуствено създаден на територията на САЩ в лабораторията Галвестън. Изследванията на тази лаборатория се финансират, както пише италианската експертка Беатриче Кавали, „от Пентагона, Центъра по контрол и профилактика на заболяванията на САЩ (CDC), федералните служби и, разбира се от самосебе си, био-фармацевтичната промишленост“.

Докладът на китайските анализатори свидетелства за това, че разработките по създаването на коронавируса са се провеждали едновременно във Форт Детрикс и в Галвестън. И в много страни ранните случаи на заразяване с коронавирус са свързани със Съединените щати: „12 държави… официално съобщиха, че „нулевият пациент“ в тези страни е пристигнал от САЩ“. Според изследвания на японския университет Кайо, Телавивския университет и канадски лекари заразата в тези страни „е донесена от хора, пристигнали от САЩ“, „с щам на вируса, който е възникнал в САЩ“, отбелязват китайците. Значителна част от техния доклад е посветена на критика на неефективните мерки на САЩ в борбата с „пандемията“. Опитвайки се да избегнат обвиненията в преднамереност, китайските специалисти се опират в изводите и обвиненията си спрямо Щатите на доклади и изследвания на чуждестранни учени и аналитични центрове, в това число и на публикации в американски медии.

Наред с това, извън рамките на доклада остават западни разработки на още по-опасни вируси от Ковид-19. Така например, в доклад от 2010 г. на подчинената на Пентагона Агенция за намаляване на военната опасност се говори за възможността за създаване на етническо расово вирусно оръжие на основата на механизма на т.нар. РНК-интерференция. Тази технология е открита през 1998 г. от американските учени Андрю Файер и Крейг Мело, които през 2006-а получават за нея Нобелова награда. Има се предвид и проектът Coast на ЮАР от 70-те години, в рамките на който е било създадено биологично оръжие за расово действие, насочено против чернокожото население. Като част от този проект е създадено също така голямо количество смъртоносни бойни химически и вирусни токсини. През май 2002-а Даан Гусен, бивш лидер на южноафриканската програма за биологично оръжие, предлага своите услуги на американките спецслужби.

В тази връзка си струва да обърнем внимание на факта, че в САЩ коронавирусът особено яростно атакуваше афроамериканците.

Пентагонът вече се готви за биологична война. През декември 2019 г. американската компания FLIR Systems Inc. печели крупен търг на Агенцията за съвременни отбранителни изследователски проекти (DARPA) за производството на бойни костюми от ново поколение, които могат да защитават войниците от биологическо и химическо оръжие. Съобщава се за договор за „бърза разработка на нова тъкан с вградени катализатори и химически вещества, които могат да устоят на химическа и билогическа опасност при контакт с тях.“ Високотехнологичният материал ще бъде вплетен в бойните костюми на войниците на съвременното бойно поле.

В навечерието на Зимните олимпийски игри в Пекин, които ще започнат на 4 февруари 2022 г., си струва да си спомним, че на 19 октомври 2019-а 300 американски военнослужещи пристигнаха в Ухан за Световните военни игри. И две седмици по-късно, на 2 ноември, първият случай бе регистриран в Ухан. Както е известно инкубационният период на коронавируса е също две седмици. В началото на декември миналата година САЩ обявиха дипломатически бойкот на пекинската Олимпиада, но след известно време беше съобщено, че все пак американски чиновници ще посетят Олимпиадата. Какво ли може да стане този път?

Източник: fondsk.ru

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram