Ким Чен Ун: Цялата територия на САЩ е в обсега на ракетите ни

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обяви, че последният проведен тест на междуконтинентална балистична ракета е доказал способността на КНДР да удари САЩ„навсякъде и по всяко време“, предаде Централната информационна агенция на Корея (ЦИАК).

По данни на медията диктаторът е изразил задоволството си от успешния опит и е заявил с гордост, че държи на мушка цялата американска територия.

„Дадохме да се разбере, че цялата територия на САЩ се намира в обсега на ракетите ни„, цитира ЦИАК думите на Ким и подчерта, че осъщественият ракетен пуск е „сериозно предупреждение към Щатите“.

Междувременно, The Telegraf съобщава, че Съединените щати обмислят „варианти за военна реакция“, след като Северна Корея проведе втори тест за междуконтинентална балистична ракета за един месец.

Пентагонът потвърди, че ракетата, която летя 45 минути е паднала на запад от остров Хокайдо, Япония. Премиерът на Япония Шиндзо Абе, свика заседание на националния съвет за сигурност. „Получих първия доклад, че Северна Корея отново пуска ракета и евентуално е паднала в изключителната икономическа зона“, коментира Абе./ news.bg

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram