Карадайъ: Безусловна подкрепа от наша страна няма да има, не предлагаме министри

Имаме едно неотменимо условие – възстановяване на демокрацията, връщане на нормалността в политиката и в парламента, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след разговорите с „Има такъв народ“.

Няма да предлагаме министри, но персоналният състав на кабинета е от значение, подчертава лидерът на ДПС.

Държавният апарат не бива да се използва като бухалка, изтъква той.

Чухме идеите на ИТН за техните приоритети, повече от идеите им съвпадат с нашите. Имаме и различия, но ние от наша страна заявихме, че безусловна подкрепа няма, поодчерта  председателят на ДПС.

,,Едно неотменимо условие посочихме – възстановяване на нормалноста в политика и демокрацията, което означава Народното събрание да заеме мястото си според Конституцията, а държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса, а да работи в услуга на хората и да създава добър бизнес климат“, уточни той.

„Повечето от идеите на ДПС и ИТН съвпадат. Имаме и различия. От наша страна заявихме, че безусловна подкрепа няма. Посочихме едно неотменимо условие – възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията. Това за нас означава Народното събрание да заеме мястото си според Конституцията на Република България държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса. Това означава държавният апарат да функционира, съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и за създаване на добра бизнес среда, добър бизнес климат. Това ни беше условието, от което няма как да се откажем, за да има каквато и да е подкрепа. Заявихме също, че персоналният състав на кабинета също за нас от значение. Категорично заявихме, че ние няма и не държим да предлагаме министри“, бяха точните думи на Мустафа Карадайъ.

И още едно нещо обсъдихме – че персоналният състав (на кабинета) е от значение, но ние категорично няма да предлагаме министри, увери Карадайъ в заключение пред медиите.

Не сме искали подкрепа от ДПС, просто си изложихме приоритетите си пред тях, каза от своя страна председателят на ПГ на Има такъв народ Тошко Йорданов. ИТН са заявили, че министрите са тяхна отговорност.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram