ИЗВЪНРЕДНО: Украйна поиска с нота оръжие от България

Украйна е поискала официално с нота оръжие от България. Това обяви той в интервю за bTV украинският посланик Виталий Москаленко. Имаме необходимост от въоръжение, посочи Москаленко. 

България има около 140 единици тежки гаубици, също толкова миномети от 120 мм и ракетни системи за залпов огън, също така около 100-150 единици, допълни посланикът, като уточни, че става дума за съветско, старо въоръжение, с което Украйна може да борави на бойното поле и има нужда точно от него.

Нотата е изпратена до Министерството на външните работи в петък. Посланикът посочи, че не е възможен отговор в този кратък период, но той ще прати апел и до военното министерство, правителството, партийни структури.

„Украинците възприемат България като приятелска държава, която оказва помощ. Но винаги има едно „но“, посочи Москаленко, обяснявайки, че Украйна иска по-сериозна помощ за въоръжаване. „Сега в момента имаме много сериозни боеве в Донбас, където руската артилерия превишава 20 пъти украинската. Представете си огневата мощ съсредоточена срещу Украйна в Донбас“, допълни той.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “ИЗВЪНРЕДНО: Украйна поиска с нота оръжие от България

  1. Дано БСП не се огънят пак както предният път. Никакво оръжие за тази война. Ще им помогнем с посредничество за мир и грижа за бежанците.

Comments are closed.