Защо „Despacito” остана без номинации за видео музикалните награди на MTV?

Хитът „Despacito“ на Луис Фонси и Деди Янки изравни 16-седмичния рекорд на „One Sweet Day“ на Марая Кери и „Бойз ту мен“ в класацията на „Билборд“ Хот 100, съобщи Асошиейтед прес.

Тя е млада, невероятна красива и накара света да полудее по хита „Despacito“. 29-годишната Сулейка Ривера е един от най-важните персонажи във видеото на хита на пуерториканските звезди Луис Фонси и Деди Янки. Guliver/Getty Images

Песента на Марая Кери доминираше в американската класация през 1995 г. и 1996 г.

„Това е исторически ден за латино музиката! Невероятно благодарен съм на всички мои фенове за невероятната им подкрепа. Чувствам се благословен“ – заяви Луис Фонси пред Асошиейтед прес.

Despacito“ има шанс да оглави и 17-а седмица класацията за сингли на „Билборд“, ако се справи с конкуренцията на Тейлър Суифт и новия й хит „Look What You Made Me Do“.

Видеоклипът към оригинала на „Despacito„, не ремиксът с Джъстин Бийбър, стана първият в YouTube с 3 милиарда гледания.

Despacito“ е най-големият хит на годината, но не получи номинации за видео музикалните награди на MTV. Причината е, че клипът не е бил излъчван по основния канал на телевизията или MTV2 в срока на номинациите, защото звукозаписната къща не го е предложила навреме.

В категорията за летен хит, чиито номинации се обявяват по-късно, ремиксът на „Despacito“ изгуби от „XO Tour Life“ на Лил Узи Върт.

Агеда Лопес – русокосият ангел, съпруга на изпълнителя на Despacito Guliver/Getty Images

По данни на „Нилсен саундскан“ от „Despacito“ са продадени 2,2 милиарда дигитални песни, видео стриймингите са 513 милиона, а аудио стриймингите 464 милиона. „Despacito“ оглавява латино класацията на „Билборд“ от 30 седмици.

Междувременно стана ясно, че Долорес, малък град в Аржентина с 30 000 жители, е извади големите пачки, за да чуе актуалния хит „Despacito“ лично от изпълнителя му Луис Фонси в чест на 200-годишнината си, предаде Франс прес.

Градоначалникът Камило Ечеварен е споделил за местно издание, че от кметството са броили 190 000 евро на пуерториканската регетон звезда, за да изпълни хитовото парче на сцената в Долорес.

Разкритикуван от опозицията за сериозния харч, кметът е отсякъл: „Ако трябва, ще го направя отново“.

След изявата си на местна сцена Луис Фонси е написал в Twitter: „Благодаря, Долорес. До нови срещи“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram