Застреляха заподозрения за атентата в Берлин

Тунизиецът Анис Амри, заподозрян за атентата в Берлин, е бил убит в престрелка с полицията в северния италиански град Милано, предаде „Ройтерс“, като се позова на източник от силите за сигурност.

Атентаторът в Берлин е убит близо до миланската гара Сесто Сан Джовани. Той е спрян при рутинна проверка на камион и проверка на документите към 3 часа през нощта.

Амри е започнал да стреля срещу двама от италианските агенти, като е ранил единия в рамото и се е скрил зад автомобил.

В отговор на стрелбата му полицията открива огън. Докато е стрелял, атентаторът извикал и „Аллах е велик“.

В раницата му е бил намерен влаков билет от Франция.

Пръстовите отпечатъци на убития съвпадат с тези на Анис Амри, свалени от камиона в Берлин.

Италианският министър на вътрешните работи Доменико Минити ще даде пресконференция

Броени минути по-рано датската полиция съобщи, че мъж, отговарящ на описанието на Амри, е бил забелязан в град Олборг, Северна Дания. Полицията обяви, че провежда операция, и призова хората да избягват района.

Германската полиция извърши нов обиск в джамията в квартал „Моабит“ в Берлин, където Амри е бил забелязан във вторник сутринта, предаде ДПА, като се позова на свой репортер на място.
Няколко човека са били изведени от ислямския храм и качени на такси. Полицията отказа коментар.

Припомняме, че 12 души загинаха, а 48 бяха ранени, след като камион се вряза в понеделник вечерта в коледен базар в Берлин към 20:00 ч. местно време.

Полицията съобщи, че има арестуван за инцидента на „Брайтшайдплац“, но малко по-късно стана ясно, че са заловили неправилния човек и издирването продължи.
cross.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram