Експлозия на бензиностанция в Дагестан уби най-малко 35 души

35 души загинаха при експлозия в бензиностанция край Махачкала, предаде ТАСС. Сред жертвите има три деца, а почвев от 100 души са ранени. Десетима от тях са в критично състояние. 13 от ранените са деца.

Инцидентът е станал в понеделник вечерта. Две от осемте цистерни на бензиностанцията са се взривили. Има риск от нова експлоция, а сегашната – е предизвикала силен пожар.

По последни данни площта на пожара е 500 квадратни метра. Взривът е бил чут и извън Махачкала.

В овладяването на пожара участват над 70 души, които използват и 20 единици противопожарна техника. Полицаи и служители на градската управа отвеждат хората от местопроизшествието. В района на Махачкала, където стана експлозията, подаването на газ е ограничено.

По данни на районната прокуратура е организирана проверка във връзка с пожара в бензиностанция. Държавният секретар на Република Дагестан Магомед-Султан Магомедов, както и кметът на Махачкала Юсуп Умавов и неговите заместници пристигнаха на мястото на инцидента.

На мястото на трагедията пристигна и градският прокурор Шамил Магомедов. Виктор Фисенко, първият заместник-ръководител на руското министерство на здравеопазването, отлетя за Дагестан.

На семействата на жертвите ще бъде предоставена цялата необходима помощ, обяви пред ТАСС президентът на Дагестан Сергей Меликов.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram