Все повече украинци се опитват да избегнат мобилизация

Украйна се бори с корупцията в медицинските военни комисии. Президентът Володимир Зеленски обяви, че в някои райони, броят на освободените от служба мъже е скочил десетократно след началото на руската инвазия в страната. Документирани са случаи, в които годни да воюват мъже са били освободени срещу подкупи от три до 15 хиляди долара, предава Нова ТВ. Украйна обяви мобилизация след 24 февруари. Всички мъже на възраст от 18 до 60 години не трябва да напускат страната и могат да бъдат извикани на фронта по всяко време.

Украйна съобщи, че е загубила шестима офицери при мисии с хеликоптери

Украинските въоръжени сили съобщиха вчера, че шестима украински военнослужещи са били убити, докато са изпълнявали мисии с два хеликоптера в Източна Украйна, предадоха Ройтерс и БТА. Всички загинали са имали офицерски звания, уточнява УНИАН. Не се съобщава какво точно се е случило с двата хеликоптера Ми-8, отбелязва Ройтерс. 

В изявление на въоръжените сили в „Телеграм“ се казва, че военнослужещите са изпълнявали мисии в района на източния град Бахмут, който се намира под контрола на руските сили. Новинарският сайт „Украинска правда“ съобщи, че украинските военнослужещи са загинали близо до Краматорск – град в Донецка област, който се намира на запад от Бахмут. Според „Украинска правда“ двата хеликоптера са били напълно унищожени и телата на военнослужещите са намерени на място.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram