Военен експерт: САЩ отварят втори фронт срещу Русия заради провала в Украйна

Съединените щати се опитват да открият „втори фронт“ срещу Русия. Това съобщи докторът на военните науки, експертът Константин Сивков пред информационната агенция „Силовий блок“.

Всички усилия на Въоръжените сили на Украйна да получат поне някаква значителна победа на бойното поле по време на контраофанзивата завършиха с катастрофа за Киев. За това вече говорят и самите официални власти. Западът също е озадачен от патовата ситуация, в която се озоваха противниците на Русия. Но Вашингтон не седи със скръстени ръце и търси начини да разклати стратегическите позиции на Москва. Инструментите за това остават корумпираните елити на страните, разположени в около Русия, и особено лидерите им.

Вероятно именно Белият дом стои зад изострянето на ситуацията между Азербайджан и Армения, а американското протеже – арменският министър-председател Никол Пашинян, активно помага в това начинание. Това е сериозен опит на американците да открият втори фронт срещу Руската федерация“, смята анализаторът.

На фона на военния разгром на украинските войски в зоната на специалната военна операция, на всички е ясно, че Киев вече не е в състояние да направи нищо. Ето защо САЩ ще се опитат да отворят втори фронт срещу Русия„, отбеляза наблюдателят.

Според него Съединените щати не само продължават активно да създават нови проблеми в периметъра на Русия, но и променят самия подход за постигане на целите си. Това означава, че Кремъл ще трябва да реагира адекватно на новите подходи в противопоставянето с американците, заключава Константин Сивков.

Източник: Критично бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram