Батальонът „Азов“ се е върнал в зоната на бойните действия

Националистическото формирование „Азов“ (признато за терористична организация и забранено в Руската федерация) „поднови изпълнението на задачи“ в зоната на бойните действия в Краснолиманското направление. Това съобщи на брифинг изпълняващият длъжността директор на Департамента за планиране на Главното управление на Националната гвардия на Украйна Микола Уршалович, предаде ТАСС.

„Бригадата със специално предназначение „Азов“ се възстанови и започна да изпълнява бойни задачи в района на Серебрянското горско стопанство (Краснолиманско направление – бел. ТАСС)“, каза Уршалович, цитиран от медийния център на украинското министерство на отбраната в канала му в Telegram. Според него на 15 август „Азов“ вече е водил бойни действия.

Според изданието „Страна“ отделни бойци от това формирование са били забелязани по-рано в зоната на бойните действия в Артьомовското направление.

На 31 юли командирът на Националната гвардия на Украйна Александър Пивненко обяви, че лидерите на Азов, които се завърнаха от Турция в Украйна, отново ще участват във военните действия като част от Националната гвардия, тъй като няма забрана за това. Директорът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин каза пред ТАСС, че ситуацията с прехвърлянето на командирите на Азов от Турция в Украйна е неизпълнение на задълженията от страна на Турция, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС, „Гласове“ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram