Ще счупим сглобката: Лена Бориславова със СМС до Десислава Атанасова

“Ще счупим сглобката”. Такова съобщение е изпратила по телефона Лена Бориславова до “онзи, на който пише и Иван Гешев”. Това стана ясно от думите на Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Всъщност “онзи, на който пише Гешев” е Десислава Атанасова от ГЕРБ – факт, който тя самата призна в разгара на скандала с отстранения от поста си вече главен прокурор.

За кореспонденцията между Гешев и Атанасова стана ясно преди около месец. Тогава, в хода на преговорите за правителство с първия мандат на ГЕРБ, предложената за премиер Мария Габриел заяви, че една от първите и задачи ще е именно отстраняването на Гешев от поста. Сам бившият главен прокурор, че е изпратил съобщение до “политик-жена”, която му отговорила “Разбери ме, бях до нея, за пръв път го чух”. По-късно самата Атанасова призна, че става дума именно за нея. 

Съобщението на Лена Бориславова идва на фона на напрежението между “Продължаваме Промяната” и ГЕРБ. Кирил Петков заплаши, че ротационното правителство и настоящия парламент “няма да имат дълголетие”, ако ГЕРБ продължат с плаващите мнозинства. По-късно лидерът Бойко Борисов се ядоса и заяви, че “сглобка не е правил” и няма да участва в такава като допълни, че законите на ГЕРБ са “по-добри” и събират мнозинства.

Обвиненията в плаващите мнозинства дойдоха заради сутрешния провал при гласуването на законопроекта за КПКОНПИ, внесен от ПП-ДБ. Вчера освен това ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” бойкотираха изслушването на правосъдния министър в правната комисия в парламента, където Атанас Славов трябваше да отговаря за назначаването на Борислав Сарафов на поста “временно изпълняващ длъжността главен прокурор”. 

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram