Червенкова: Мисля, че няма да има правителство след изборите през октомври

Трудно е да се каже, но аз мисля, че няма да има правителство след изборите на 2 октомври. Около нас една единствена дума кънти от сутрин до вечер – газ. Вече го сънувам. И казват днес, че от „Газпром“ нямало отговор. Тези момчета, които преди два месеца скъсаха нещата с „Газпром“, сега ни обясняват как всеки ден пишели писма. Те какво си мислят сега. Те обезкостиха руското посолство, разкараха кучета и котките… Кирето после се похвали, че не е пуснал самолета на Лавров. Е, какво искате сега. Руснаците да седят на границата и да ни питат какво искаме да ни дадат ли… Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Копринка Червенкова, журналист и общественик.

„Това е ненормална работа. Това е изключително нахалство да седиш и да си мислиш, че всички са ти длъжни. Това е мания за свръхценност. Тези две момчета… Кирето раздаде някакви пари от държавната банка. Оказа се, че ние издържаме протежетата на тези момчета. А другия, който се оказа още по-голям нахалник – Асенчо. Той пък назначи за министър на културата някакво свое протеже, с което е пял в един хор в Хасково. Можели да изпратиш на такъв пост едно нищо, което се видя, че не става за нищо. Веднага се разбра, че протежето Наско не става за нищо. Ми махни го“, коментира Копринка Червенкова.

Според нея Кирил Петков и Асен Василев набутват страната в арбитраж в спора с „Газпром“, но съвсем не е ясно кой ще го спечели.

„Ако влезем в тази игра с арбитража, Асен има нахалството да твърди, че ние ще го спечелим. Кой му каза? Службите ли? Никакви шансове нямаме. Всички разумни хора и икономисти твърдят, че нямаме никакви шансове. Ако влезем в тази игра, арбитражната, няма да спечелим нищо. Ако ние загубим, ще платим много милиони. И тогова тези населението ще ги гони до границата с камъни тези двамата. Хората няма да понесат да плащат заради Кирето и Асенчо излишни милиони. Русия просто ни наказва сега“, добави Червенкова.

„Според мен ПП все още живеят с илюзията, че пак ще се докопат до властта. Ако Кирил обяви раздяла с Асенчо, той ликвидира партията. Кирил не би си го позволил сега. В ПП има лидерски въпрос. Неслучайно извадиха Лена от списъците с депутатите. Твърди се, че групата е Асен и Лорер. Те контролират това нещо, което партия ли е, не е ли партия“, сподели още тя.

Червенкова прогнозира, че ПП няма да изпревари ГЕРБ на изборите.
„Виждаме, че ГЕРБ се готвят да управляват, защото Борисов твърди какво трябва да се направи, за да се избегне едно и второ в държавата. ДБ може да не стигнат до 4% и да влязат в парламента“, добави тя.

Факти бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram