Христо Иванов: Шансът за правителство с третия мандат е малък, имаме много различия с БСП


 Шансът за правителство с третия мандат е малък. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по време на брифинг пред журналисти.

„Ние имаме много различия с БСП, които сме заявили ясно още в кампанията – и от гледна точка на приоритетите ни, свързани с икономическата политика на България, и от гледна точка на всички политики относно сигурността. Не става дума просто за даване на оръжия, не става дума за еднократна военна помощ. Тук става дума за това, че България трябва да реализира дългосрочен ангажимент към политиката на НАТО, за да може да използва ресурсите на НАТО, за да модернизира своите въоръжени сили. Като гледам ситуацията, отиваме на избори, поведението на политическите сили го показва“, коментира той.

На въпрос дали такива големи дарения като тези от NEXO ги поставят в условия на зависимост, Иванов категорично отговори: „Не, не ни поставят в условия на зависимост, защото са 10-11% от даренията, които сме привлекли за периода, в който имаше 4 кампании. Всичко това е отчетено и е публично. Ние не коментираме чуждестранните разследвания. Всички органи в съответните юрисдикции си вършат работата. Това, което нас ни касае, е начинът, по който тази фактология се използва пропагандно тук на български терен“./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram