Христо Иванов, ДБ: Кабинетът ”Петков” позволява управление без ГЕРБ и ДПС. Гешев, освободете България от себе си

Този кабинет заслужава да бъде подкрепен, защото това е най-добрият шанс България да има ефективно редовно правителство след много месеци невъзможност това да се случи. Това е мнозинство, конструирано от споразумение, което позволява България да се управлява без ГЕРБ и ДПС. Това е предпоставка да започне реализация на антикорупционни политики. Това, че е сложна коалиция, че има много полета, които ще се изчистват тепърва, са гаранция, че това управление няма да може да концентрира власт в себе си. От това имаме нужда.

Това заяви от трибуната на Народното събрание Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“ по време на изказванията в пленарна зала преди гласуването на проектокабинета на Кирил Петков и Асен Василев.

По думите на Иванов подписаното коалиционно споразумение върви със сложна структура на Министерския съвет, в която са заложени механизми за дебат, възможност всички да знаят какво се случва.

„Искаме да дадем принос за едно фундаментално по-прозрачно управление, базирано на принципа на това, че властта трябва да се връща в обществото, а не да се концентрира в позицията на премиера, както сме виждали досега“, коментира Иванов.

„Господин Гешев, освободете България и прокурорите от себе си. Нека започнем реформа в дълбочина“, посочи още съпредседателят на „Демократична България“.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram