Филип Станев: Никога не сме предлагали Петър Илиев за министър-председател

„Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко“.

Това каза пред БНР Филип Станев, зам.-председател на ИТН и на парламентарната група.

Мария Капон и Христо Иванов обвиниха в подмяна ИТН.

От ИБНИ и ДБ са категорични, че са им предложили Петър Илиев от ИТН за кандидат-премиер.

Филип Станев от партията на Слави Трифонов коментира пред БНР, че Пламен Николов е знаел 12 дни преди да бъде представен за министър-председател и да получи мандат от Румен Радев каква е отговорността му. По думите му, Петър Илиев, който беше предварително посочен за следващия премиер, е бил кандидат за правосъден министър. „Никога не сме предлагали Петър Илиев за министър-председател, обърква се целият процес“, констатира Станев. Той допълни, че не иска да каже кои са кандидатите за министри, защото щели да бъдат проверявани от медиите. За него нямало значение кои са имената.

Той посочи, че ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят.

„Властта за нас не е самоцел… Топприоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години“.

В предаването „Неделя 150“ Филип Станев допълни:

Много скоро ще видите персоните в кабинета ни – професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение – всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично“.

Ще има редукция на министерства, поясни Станев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram