Учители и родители настояват за дистанционно обучение и затворени заведения в страната

Затварянето на училищата и връщането към дистанционно обучение ще доведе до значително намаление на новозаразените с коронавирус и опазването на хиляди човешки животи. Въведените подобни противоепидемични мерки през ноември доведоха до добри резултати и положителна тенденция в овладяването на епидемията в страната. Затова считаме, че опазването на човешкия живот трябва да бъде приоритет при взимане на решения за справяне с кризата.

Това пишат от организациите „Учители за безопасно образование“, „Родители за безопасно образование“ и Science in the Crisis – Наука в кризата, в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, здравния министър Костадин Ангелов и образователния министър Красимир Вълчев. В писмото си те цитират 83-и случай на починал учител – този път в Казанлък. Притеснително за тях е и забавянето на имунизационната кампания, включително и за желаещите това учители в страната. Цитират се и актуални данни за заболеваемостта. Всичко това, според тях, налага преминаването отново към дистанционно обучение.

Също така се настоява ресторанти, заведения, нощни барове и клубове, както и школите за танци да останат затворени до овладяване на епидемичната обстановка и постигане на достатъчно високо ваксинално покритие на населението. Музеи, галерии и театри да продължат да работят при капацитет от 30% както до сега.

Източник: news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram