Учителите в Асеновград искат онлайн обучение до Коледа

Учителите в Асеновград се заканиха да бойкотират учебния процес като не влязат в час. Причината е, че от днес поетапно децата от 5-ти до 12-ти клас се връщат към присъствената форма на обучение в училищата.

В писмо до образователния министър и кмета на града преподавателите заявяват, че са притеснени не само за собствения си живот, но и за живота на децата и настояват всички ученици да преминат в онлайн обучение до Коледа.

Притеснението на учителите в града ескалира, след като един от уважаваните училищни директори в града загуби битката с коронавируса, а няколко часа по-късно с COVID-19 почина и неговата майка.

„Учебният процес днес продължава. Аз трябва да се върна на работа с риск за здравето си. С едно просто решение на министъра може да се спасят човешки животи. Всички колеги днес ще бъдат на работа”, каза Анелия Ставрева.

„Някои от училищата в Асеновград още от миналата седмица имат разрешение от министъра за онлайн обучение. За конкретното училище от вчера тече проучване между педагогическия персонал и родителите. Предстои вземате на решение за него”, заяви Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

nova.bg

Снимка: Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram