Украинци в Слънчев бряг протестират и днес, някои от тях са се заключили в хотелските стаи

Стотици украински граждани и хотелиери протестират за втори пореден ден в центъра на Слънчев бряг. Много от демонстрантите са с куфари и казват, че хотелиерите вече им искат пари за престоя в базите, предаде БНР.

Вчера стотици украинци, настанени в хотелски бази в Слънчев бряг, излязоха на протест тази вечер в курортния комплекси с искането българското правителство да удължи програмата за подпомагане на хотелиерите, която приключва в края на октомври.

Правителството взе решение за преместването на украинските бежанци от хотелите в държавни и общински бази. Тъй като в момента част от хотелите вече са спрели изхранването на украинците, а в други са поискали такса, за да могат да останат там – много от бежанците са стегнали куфарите си и не знаят какво да правят.

„Оставаме на улицата“, заявиха отчаяни украински граждани и призоваха правителството да преразгледа решението си за преместването им и да ги остави през зимните месеци в хотелите.

Сред множество украинци е на дневен ред въпросът как да се интегрират, след като непрестанно ги местят.

Междувременно Министерството на туризма също обяви, че помощта за украинските бежанци, потърсили временна закрила в България, продължава чрез настаняването им в държавни бази. Украинските граждани, потърсили временна закрила у нас, ще могат да се настанят в подходящи бази в 15-дневен срок, уточниха от ведомството.

Един от хотелиерите на Слънчев бряг Виолета Галева пита как ще бъдат изведени украинците, след като някои от тях се заключват в стаите и не искат да ги напуснат.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Украинци в Слънчев бряг протестират и днес, някои от тях са се заключили в хотелските стаи

  1. С цялото си уважение,
    но никой не ги гони от страната,
    цяло лято на море бяха,
    сега на планина искат да ги заведат,
    не разбирам курортисти ли са бежанци ли са?

Comments are closed.