Тома Биков: ГЕРБ ще се опита да състави кабинет


ГЕРБ ще се опита да състави кабинет след изборите на 14-и ноември. Това заяви Тома Биков в студиото на „Здравей, България“. Ние се опитахме и на 4-и април.

Опитахме да водим ефективни преговори, тогава „Демократична България“ и „Има такъв народ“ отказаха изобщо да говорят с нас, добави той.

Биков коментира и последните данни за електоралните нагласи от проучване на „Алфа Рисърч“, сочещо, че ГЕРБ ще бъде първата сила в Народното събрание. Тези данни са моментна снимка, те не са изборен резултат. Ако имаме такъв тип разлика, ще се опитаме да съставим коалиционно правителство. При такава разлика, въпреки че тя не е малка, очевидно няма да имаме пълно мнозинство, уточни представителят на ГЕРБ.

Той обясни, че в момента няма как да даде конкретен отговор с кои партии може да се случи коалиционното правителство. Това проучване показва една тенденция – срив на партиите, които отказаха да поемат отговорност. И запазване на позициите на онези формации, които имаха готовност да влязат в управлението. Това трябва да бъде поучително за поставящите червени линии, смята Биков./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram