Тир отнесе кола в Айтос, баща и двете му деца загинаха на място

Трима души са загинали при тежка катастрофа в Айтос, съобщават от БНР.

Инцидентът е станал на 14 септември около 21.20 часа.

Тогава, на айтоската улица „Хаджи Димитър“ – срещу Държавното горско лесничейство, при десен завой с наклон и при спускане по пътя от Провадия към Айтос, товарен автомобил „Волво“ с полуремарке не е могъл да спре своевременно и е блъснал странично леката кола „Волво XC 60“, с бургаска регистрация, движещ се към Провадия. 

Камионът е бил с бургаска регистрация, управляван от 35 годишен бургазлия. Причината да не успее да спре, е, че се е движил с несъобразена скорост спрямо релефа на пътя и е възникнала и техническа неизправност – най-вероятно спирачките са му отказали. 

Вследствие инерцията на удара, двете моторни превозни средства са се блъскали в еластичната преграда (мантинелата) и в близко разположените дървета в крайпътна градина.

Констатирано е, че лекият автомобил „Волво“ е управляван от 33-годишен мъж от село Речица. Той пътувал заедно с двете си деца – 5 годишно момиченце и 8 годишно момченце. И тримата са загинали на място.

Пътуващата на предната дясна седалка 32-годишна жена от с. Речица, която е съпруга на водача и майка на децата, е откарана със специализиран превоз в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но е отказала хоспитализация.

В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско. Той най-вероятно е пешеходец или посетител в крайпътната градина. Той е настанен в отделение „Реанимация“, с опасност за живота.

В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който е получил „политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница“.

От водачът на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества. По случая продължават да работят служители на Районното управление – Айтос, уточняват от пресцентъра на МВР-Бургас.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram