Студен фронт за Разпети петък и лошо време за Великден

Снимка Людмил Гълъбинов

След лошото време в понеделник и вторник към края на седмицата ни очаква ново разваляне на времето.Причината е преминаващ през страната студен атмосферен фронт. 

В петъчния ден около обед облачността ще е разкъсана , но следобед от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат валежи, придружени от гръмотевици.

По-обилни ще са валежите над Западна и Източна България. Там те ще са придружени от гръмотевици. Възможни са градушки и шкваловите* явления (*внезапен силен вятър по време на буря).Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква хладен въздух.Максималните температури ще се понижат и ще са между 16-21°С.По-топло ще остане над Югоизточна България – до 22-24°С

Времето през уикенда

В събота атмосферата ще се задържи неустойчива и  следобед над Централна и Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще паднат и проливни валежи.

Ето какво ще е времето навръх Великден.

В неделя  времето ще е динамично. Очакваме значителни валежи от дъжд. Вероятността от градушки ще нараства!

Глобалните модели отново прогнозират преминаването на нов средиземноморски циклон. Валежите ще продължат и през следващата седмица.  

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

Както неведнъж сме подчертавали, подобни прогнози са несигурни в по-дългосрочен 7-дневен план и е възможно да претърпят изменения, затова следете и ежедневните прогнози на Meteo Balkans за най-навременните актуализации.

Метео балканс

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram