Снегът отново затвори проходи и главни пътища

Сняг вали в цялата страна, както и по всички проходи. Пътните настилки са мокри и заснежени, но обработени при зимни условия. Това са данните към 7.30 ч. сутринта на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Общо 411 снегопочистващи машини се грижат за пътищата. Поради влошената метеорологична обстановка проход „Троянски е затворен за всички МПС. Проходите „Предел“, „Превала“, „Рожен“ и „Печинско“ са затворени за автомобили над 12 т.

ГКПП „Гюешево“ продължава да е затворено за товарни автомобили.

Временно движението по АМ „Тракия“ в посока Пловдив в района на мотел „Ихтиман“ при км 43+000 е ограничено за всички МПС поради самокатастрофирал ТИР. Движението се пренасочва по обходен маршрут: София – АМ „Тракия“ до 34 км – път I-8 – качване на п.в „Мухово“ при км 46 – Пловдив.

Временно движението по път II-73 Шумен – Карнобат /“Ришки“ проход/ в участъка гр. Шумен – Лозарево е ограничено за всички МПС над 12 т. поради изтегляне на аварирал ТИР.

Път I-9 Варна – Бургас / „Приморски проход“/ в участъка Обзор – до кръстовището за Свети Влас е временно затворен за всички МПС поради почистване и отстраняване на аварирали коли.

Общо 5 второкласни и третокласни пътища в страната са затворени заради обилен снеговалеж и снегопочистване.

В отдалечените високопланински райони има и частични изключвания на електрозахранването. Това съобщи ЕРМ Запад с данни към 7 часа сутринта.

Мобилизирани са всички аварийни екипи на дружеството. Още в петък вечерта са сформирани допълнителни групи от други звена. Всички те са напълно оборудвани за работа при зимни условия.

Възстановителните дейности обаче са затруднени от заледяванията в резултат на ниските температури, труднопроходими пътища и паднали дървета.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram