Служителите на МВР излизат на национален протест

„Още утре излизаме на национален протест. Ще върнем жеста на министър Василев и ще се съберем пред Министерство на финансите”.

За това намерение съобщи пред NOVA NEWS председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов. По думите му след шествие полицаите ще отидат на протест пред парламента.

„Финансовият министър Асен Василев имаше възможност преди около година да извади МВР от ситуацията да се поставят условия за реформа. Тогава той бе вицепремиер. Тогава имаше едно прословуто приложение №10, което не бе изпълнено. После с математически модел, който обяви реформа на 98% в МВР. Резултатът бяха шестима загинали наши колеги по време на изпълнение на служебните си задължения. Ако това са условията, при които бихме получили увеличения на заплатите, бих попитал – следва ли някой въобще да получава заплата”, попита Кузманов.

Той алармира, че в последните 14 г. не се е случвало служителите на МВР да срещат подкрепа при преговори с управляващите.

„Ние сме единствените просещи служители в сферата на сигурността в Европа”, подчерта председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram