След разкритията на Илчовски: Прокуратурата щяла да проверява

Държавното обвинение е започнало проверка, след направените в края на седмицата разкрития от земеделеца Светослав Илчовски. Прокуратурата е предприела действия още преди няколко дни. Въпросът е – ще се стигне ли до някъде, или отново изводът ще е печалното “Няма данни за открити престъпления”…

Новината за проверката на прокуратурата бе съобщена от говорителката на Гешев Сийка Милева. Обект на проверка ще са твърденията както на Илчовски, така и на Иван Ангелов (наречен “Пилето” в сигнала на Илчовски до Комисията по ревизията на управлението). 

ФрогНюз припомня, че в четвъртък по време на изслушването на Илчовски земеделецът заговори за държавен рекет, златни кюлчета и Мата Хари.

Според твърденията му той е бил изнудван за пари от управляващите и с близки до тях фирми. Едно от цитираните лица е именно Иван Ангелов, който заяви, че ще отвърне на удара със съдебно дело.

Драматичното действие се разигра в два последователни дни. Причината – в четвъртък свитата на ГЕРБ начело с Маноил Манев нахлу в залата и прекъсна изслушването. В петък пък се опита да пречи с процедурни хватки, хаотично вземане на думата. 

„От няколко месеца сме в предизборна кампания, в прокуратурата постъпват много сигнали, които проверяваме“, каза още Милева, цитирана от БТА.

Дали обаче прокуратурата все пак ще стигне до нещо? Повод за съмнение има, предвид факта, че още миналата година държавното обвинение заяви, че „няма данни за престъпления“ при проверката на изтеклите снимки от премиерската спалня. Така и не станаха ясни обаче някои неща. Затова задаваме някои помощни въпроси на прокуратурата, които впрочем имат отношение и към изнесеното от Иллчовски: 

Кой е снимал в премиерската спалня? Разпитан ли е Борисов? Знае ли се коя е Мата Хари, след като и премиерът в оставка заяви, че познава дамата? Истински ли с пачките евро и кюлчетата? Ако са истински – чии са, какъв е техният произход? Ако не са истински – кой е скроил този номер на премиера? Има ли опасност за националната сигурност на страната ни, след като някой може да направи нещо такова и то необезпокояван?

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram