Скандал: Цял клас скъсан на матурата

Целият 12 А клас от ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ в Карлово е скъсан на Държавен изпит за придобиване на професионална квалификация, оплакаха се пред Новинар възмутени и ядосани родители. Изпитът е втора матура по специален предмет. Нито един от тийнеджърите не е успял да я вземе.
Въпросът на родителите е след като цял един випуск не е покрил нормативите, този преподавател на какво основание е вземал заплата, за да си свърши работата и да научи и подготви. При под 30% успеваемост на клас редно ли е въпросният г-н Колев, който преподава по специалния предмет да взима заплата, след като не е подготвил учениците си.

По този начин децата не могат да вземат диплома и да кандидатстват в университети. А и има и такива ученици, които вече са приети на предварителна изпитна сесия в различни висши училища, притеснени са родителите.

Те са сезирали Министерството на образованието и очакват проверка от Регионалния инспекторат по казуса.
Родители се оплакаха, че от както директорът Таньо Топалски е в болнични, в училището цари пълна анархия и единственият ,който мисли за училището и неговият имидж е класният ръководител на 12 А Цвятко Начев.

Прилагаме писмото на родителите:

Подбалкански новинар

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

3 thoughts on “Скандал: Цял клас скъсан на матурата

  1. Да бе, даскалат ви е виновен. Дали учениците са учили? На крива ракета космосът и пречи.

  2. Явно не са учили, разчитали са да препишат. Учениците не ходят на училище, не са научени на отговорност. Претенциите на родителите само влошават положението. Не може все учителите да са виновни.
    „Господ дава, ала в кошара не вкарва.“

  3. И след като става въпрос за професионална гимназия, всички сме наясно, че въпросните ученици вероятно са фантоми и едва ли са били в часовете, но родителите от къде да знаят, тях това не ги интересува. Освен това за сефте чувам цял клас да е приет в университети , с професионално образование. Принципно в университет се влиза с оценките от Българския език и изпит от втори и трети предмет редовно ДЗИ, а не с оценка от професионален изпит.Въпросните дечица вероятно са седяли по кафенетата и са пушили цигари, даскалите са ги крили заради проверките и парите и това е омагьосания кръг на българското училище от15 години. Само че, това не се свежда до знанието на родителите и те си мислят, че сутрин детето им като тръгва за училище стига там и влиза в час.

Comments are closed.