Севделина Арнаудова, дясната ръка на Борисов, напуска Министерския съвет

Ръководителят на пресслужбата на правителството Севделина Арнаудова напуска поста си. Това потвърди самата тя за NOVA.

„Да, вярно е, напускам МС и отивам в централата на ГЕРБ. Времето вече е изборно, има много партийна работа да се върши, там ще съм по-полезна. Трябва да мобилизираме партията“, обясни мотивите си пред Епицентър.бг Арнаудова.

Мястото на Арнаудова като ръководител на пресслужбата на правителството ще заеме Теодора Петрова, която от години работи в Министерския съвет. 

В последните месеци зачестиха атаките срещу Севделина Арнаудова, която е сред най-верните хора на премиера Борисов.

В началото на месец юни Арнаудова стана обект на атака от страна на укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков. Той я обвини, че редовно посещавала офиса му и попита публично премиера защо я е пращал. Арнаудова отговори, че нападките са лични и обясни, че баща ѝ е работил за Божков, Борисов декларира, че никого не е пращал при него. 

След това се появиха и съобщения от главния редакор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов, който разпространи във Фейсбук извадка от имотния регистър, от който става ясно, че  семейството на Арнаудова е купило къща през юли м.г. Имотът е записан с материален интерес 1 056 148 лв. Продавачът е чуждестранно лице. В отговор Арнаудова коментира, че има кредит от банка ДСК и всичко е декларирано. 

„Майка ми си продаде апартамента, дойде да живее с нас, дари ни парите, също съм декларирала. Всичко е по банков път, на пазарни цени“, каза тя.

Къщата е закупена, докато Севделина Арнаудова е шеф на правителствената информационна служба, а съпругът й работи в държавната „Булгартрансгаз“.

Само преди ден, в интервю пред „Факти“, бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че „пиaритe и oбкръжeниeтo нa Бoриcoв щe гo пoвлeкaт към дънoтo“, явно намеквайки за силното влияние, което имат най-близките хора върху премиера и лидер на ГЕРБ.

Оттеглянето на Арнаудова от поста ръководител на Правителствената информационна служба и отиването ѝ в партията е в потвърждение на намерението на премиера да затегне редиците в ГЕРБ и да обърне повече внимание на партийната работа, коментират наблюдатели.

„Аз съм казал много добре, след мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите, защото всички я ръфат отстрани“, заяви Борисов на 23 юли, когато обяви промените в правителството.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram