Румен Радев: Българите масово отхвърлят пропагандата и имат право да знаят истинското състояние на страната

Българите масово отхвърлят пропагандата и имат право да знаят истинското състояние на страната и да търсят алтернатива на днешната безпътица, каза президентът Румен Радев при представянето днес в Резиденция „Бояна“ на първата част от проекта за Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава.
Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от самия него илюзорен свят, каза президентът Радев. И вчера отново заяви, че в последните три години България е била в челото на най-бързо развиващите се европейски страни по статистика. Тази статистика обаче опровергава пропагандата, посочи Радев, като добави, че председателят на Стратегическия съвет проф.Александър Маринов ще запознае с нея.
Днес Стратегическият съвет ще представи първия етап – анализ на ситуцияцията в страната. Ясна и детайлна картина на това състояние е необходима, защото това е задължителното условие, за да разберем причините, поради които стигнахме дотук, да ги осъзнаем в дълбочина и едва тогава да градим реалистични стратегии и планове за бъдещето, отбеляза президентът Румен Радев. Той коментира, че „наследството на катастрофиралата автокрация“ е изключително тежко и можем да го преодолеем само с единна воля и единна гражданска позиция.

БТА

Снимка: 24 часа

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram