Рашков заповядал на пътните полицаи вече да не се крият по храстите

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил на служителите на пътна полиция да не се крият, докато изпълняват задълженията си по контрол на скоростта и спазване на Закона за движение по пътищата. Това отговаря той на въпрос от депутата от „Демократична България“ Мартин Димитров.

Разпореждането е още от 18 юни тази година, но видимо не се спазва. Иначе Рашков нарежда както полицаите, така и техните служебни автомобили да се виждат.

Друго изискване е контрол на скоростта да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия. Министърът на вътрешните работи иска още да не се извършват „безцелни“ проверки, като превозни средства и граждани се спират в предвидените от закона случаи. Рашков иска още нарушителите, които създават предпоставки за възникване на инциденти, „да бъдат изваждани от транспортните потоци“.

Рашков уверява, че е създадена и организация за контрол на спазването на указанията. Заповедта идва на фона на увеличаване на броя на тежките катастрофи, загиналите и ранените. От началото на годината при станалите 4072 тежки пътни инцидента има 333 жертви и 5071 пострадали.

Рашков

полицаи

храсти

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram