Разцепление в ИТН? Атанас Михнев, ПП: Намерихме нужния брой депутати

Има ли разцепление в ИТН?

„Продължаваме промяната“ е намерила нужния брой депутати, за да си осигури мнозинство в Народното събрание – това каза днес в Стара Загора народният представител Атанас Михнев, предаде БНТ.

Той бе категоричен, че не пазаруват народни представители, а се пазарят за продължаване на борбата с корупцията, за кураж срещу мафията.

„Вървим в посока на това да осигурим подкрепа за това правителство. Намерили сме нужния брой депутати“, каза каза Михнев.

„Пазарене не можем да говорим, когато няма цена, нали търговския закон казва, че търговската сделка като няма цена за дадена стока, е нищожна. Това, което ние пазарим и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променим България. Хора с любимата ни дума „топките“ да си кажат срещу „Капитан Андреево“, ние се изправяме срещу мафията, не на страната на мафията, която може би е плащала пари на всички досегашни политически сили, а срещу мафията и на страната на държавата. Такива хора вярваме, че ще намерим.

– Това означава ли, че вече сте намерили?

– Означава, че вече сме намерили. Да. Вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство“, каза Михнев.

Междувременно „24 часа“ написа, че осем депутати ще напуснат групата на „Има такъв народ“ в парламента. Те ще излязат от групата, въпреки че още нямат твърда уговорка с „Продължаваме промяната“, а тепърва ще очакват оферти за партньорство. 

Според информацията осмината се организират от подалия оставка спортен министър на ИТН Радостин Василев, който бил против спуснатото от партийния лидер напускане на правителството.

В групата на нови независими депутати са досегашната организационна секретарка на ИТН Виктория Василева, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев.

В хода на разговорите обаче Виктория Василева се е отказала и е предпочела да остане при Слави Трифонов. Финалната бройка на отцепниците ще стане ясна тази вечер след среща на Трифонов с депутатите си.

Ако това стане юридически факт, в групата на Трифонов в парламента  ще останат 13 депутати, колкото са хората и на „Възраждане“.

Радостин Василев можело да остане министър на спорта. Подадената от него оставка била театрална. Имало договорка премиерът Кирил Петков да отхвърли оставката му, пише „Труд“.

Депутати припомниха, че подобен сюжет бе разигран от Симеон Сакскобургготски, който не прие подадената оставка на тогавашния министър на финансите Милен Велчев.

Предварителната договорка за оставане във властта била причината Василев да съдейства на Петков за отцепване на депутати от групата на „Има такъв народ“. Коментарите са, че повечето от заподозрените в готовност да предадат Слави Трифонов са от обкръжението на Виктория Василева.

Очаквайте подробности

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram