Радев отговори ще прави ли нова партия: Появата на алтернатива е неизбежна

„Балзак отдавна е заявил, че една от най-отблъскващите черти на дребните души е, че подозират своите низости у другите. Виждате, че опитомяването на лидерите на ПП-ДБ може би дава някаква надежда някому, че със същия подход може да подходят към президентската институция. Това няма да се случи“, заяви президентът Румен Радев.

„Цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия. Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш мнението на хората, а те са омерзени. Ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежна.“

Така Радев отговори на зададените от депутата от ДПС Делян Пеевски въпроси за корупция в президентската институция.

„Няма да коментирам слухове и манипулации, медии, които се цитират едни други без никаква фактология. Ако някой има истински доказателства и факти, е длъжен да ги предостави на съответните органи, но и да носи отговорност за достоверността на тези сигнали“, посочи президентът.

„Призовавам съответните компетентни органи да извадят цялата информация за сигнали и дела на трупчета, ако има такива. Но когато си говорим за корупция, аз призовавам тези органи да изкарат всички сигнали, преписки и дела, за БТК, за „Булгартабак“, за КТБ, за БДР, за язовири, магистрали, митници, НКЖИ, „Дунарит“, „Емко“ и отравянето на Гебрев.

За подставени лица, собственици на имоти, на бизнеси, на хотели в България и чужбина и за офшорки. Останаха страшно много въпроси да висят, на които обществото очаква отговор“, заяви той.

„Аз призовавам компетентните органи да излязат с информацията, която имат до момента. Много въпроси останаха“, добави президентът.

„Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране на корупционните скандали“, каза Радев.

„Ако дам доверието си на някоя политическа формация, ще ви го заявя аз сам“, каза държавният глава.

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред журналисти, че се извършва пълна проверка дали има стари разследвания срещу лица от президентството. Той твърди, че МВР се е самосезирало във връзка с множеството медийни публикации по темата. От прокуратурата също обявиха, че са започнали проверка след изявлението на Пеевски.

Източник: Обективно бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram