Радев намекна – връчва третия мандат на БСП

Необходимо е да се състави редовен кабинет в рамките на 46-тото Народно събрание. От ГЕРБ вече потвърдиха позицията си, че ще върнат мандата веднага. Това поставя голяма тежест върху третия мандат. Затова трябва диалог, отговорност и конструктивонст. По време на първия цикъл консултации БСП бяха тези, които показаха отговорност, зрялост, мъдрост.

С тези думи започнаха консултациите между държавния глава Румен Радев и БСП. 


По този начин се загатна, че по всяка вероятност третият мандат ще бъде връчен именно на левицата.


От „Дондуков 2“ Корнелия Нинова заяви – формацията ще положи максимални усилия, за да се състави редовен кабинет и може да се разчита на „хладнокръвен разум и стабилно поведение“, което БСП вече е показала.


Лидерът на левицата изтъкна още, че пред партията има два основни приоритета – актуализация на бюджета и излъчване на редовно правителство. По въпроса с актуализацията тя посочи, че формацията ще предложи някои промени с цел подобряване проекта на служебния кабинет между първо и второ четене. 


„По време на разговорите с партиите постигнахме висока степен на съгласие по важните въпроси с кризите, пред които  изправена държавата. Ще продължим с това разумно и мъдро поведение, за да може да има редовно правителство, да дадем сигурност и спокойствие на българските граждани“, посочи Нинова.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram